Je bent en voelt je anders, maar je wilt hetzelfde zijn en erbij horen

Je bent en voelt je anders, maar je wilt hetzelfde zijn en erbij horen

Je wilt jezelf zijn, gezien en gehoord voelen, maar durft het niet, je kan het niet, je weet niet hoe. Het voelt alsof je wordt afgewezen. Maar door de ander of jezelf? Dus blijf je zoeken. Je blijft je aanpassen, je anders voordoen, kleiner maken, groter maken. Maar het wringt van binnen, dus voel je boosheid, verdriet en frustraties.

En er komt een tijd dat het eruit komt

Soms onverwacht en ongeremd, soms bewust en gecontroleerd. Maar pas als je deze pijn heelt en jezelf in liefde gaat omarmen, zul je echt jezelf kunnen zijn. Onze grootste kindpijn is die van niet gezien en gehoord voelen. Door omstandigheden voelde het alsof je er niet toe deed, alsof je anders was. En omdat je nog te jong was om hier bewust mee om te gaan, ging je je aanpassen.

Zo ontstonden je overlevingsmechanismen

Je ging je anders voor doen, conformeren aan de wensen of je ging jezelf steeds kleiner maken, liefst zo onzichtbaar mogelijk, alles om geaccepteerd te worden en erbij te horen.

Je anders voordoen werkt niet

Als je je anders voordoet voel je direct dat het niet klopt. Je krijgt signalen van je gevoel, je gedrag, je spieren, je eetlust, de manieren waarop je met anderen omgaat en hoe anderen jou ervaren. Allemaal signalen waardoor je de weg behoorlijk kwijt kan raken.

Zolang je je aanpast, hou je het systeem in stand

Iedereen is uniek en dat maakt dat we delen van de ander niet herkennen en geen erkenning krijgen voor ons eigen unieke zijn. Binnen Human Design krijg je een inkijk, precies over hoe jij in elkaar zit van nature. Dat geeft een handvat om weer te gaan houden van jezelf en rust in je leven te krijgen, zelfs succesvol te zijn in wat jij de wereld te bieden hebt.

Jij alleen kan jouw pijn helen

Als je vastloopt, ben je nog steeds geneigd om het anders zijn te bagatelliseren, te negeren, of in elk geval te zorgen dat het snel weer in het systeem past. Feit blijft dat je anders bent. En juist dat te erkennen is de grootste schakel in het helen van jezelf.

De kracht van diversiteit

We zijn niet allemaal identiek. Iedereen leert, leeft en doet het op zijn eigen manier. Als jij je anders zijn kunt omarmen, als je jezelf in liefde kunt gaan zien voor wie je echt bent, dan kun je dit ook bij de ander gaan zien. Dan wordt jouw anders zijn jouw unieke kracht.

Human Design

Jouw weg mag jouw weg zijn, leer het kennen via Human Design en je zult zien dat je de terugweg naar jezelf weer kan gaan zien. Veel mensen zijn hier razend enthousiast over en de tools die je krijgt kun je ook echt gebruiken, omdat het jouw tools zijn die je van nature mee hebt gekregen, dat maakt het zo veel gemakkelijker.