Manifesting Generator kind

Volop enthousiasme en energie:
het Manifesting Generator-kind bruist

Manifesting  Generator
(31% van de mensen)

 

Veel kinderen zijn een combinatie van de Generator en de  Manifestor. Ze hebben de drang tot initiatief nemen en de ongekende power van een Manifestor, die hen in het leven ver kan brengen.

 

Maar tegelijkertijd hebben ze er net als de Generator baat bij om steeds weer af te stemmen op hun innerlijke stem vóór ze tot actie overgaan: voelt dit goed voor me? Dit is echt een opgave voor ze, want ze willen zo graag op volle kracht vooruit, ze staan te trappelen. Ze zijn bang iets van het leven te missen. Maar wachten ze niet eerst geduldig de reactie van hun lichaam af (wat zegt m’n innerlijke stem?), dan lopen hun plannen geheid in de soep of vergeten ze belangrijke dingen.

 

Voor meteen weg sprinten zijn ze nu eenmaal niet gemaakt; zo zit hun design niet in elkaar. Gewoon je eigen gang gaan, zonder bij iets of iemand stil te staan, is alleen weggelegd voor pure Manifestors. een Manifesting Generator-kind is enthousiast en gretig, het kan zichzelf ergens volop in storten. Ze hebben het meeste energie van alle typen.

Op volleybal? Jaaaa! Op gitaarles? Graag! Naar het zwembad? Natuurlijk ga ik mee! Maar daardoor heeft het ook de neiging zichzelf voorbij te  rennen en zichzelf te  verliezen. Met als gevolg dat  een van nature bruisend kind vermoeid kan raken.

Dit kind moet dus regelmatig even afremmen en de tijd en rust nemen om de situatie te ‘door voelen’. Voelt het goed, dan kan het van start gaan en zal het stralen.

 

INZICHT

Een Manifesting Generator-kind moet leren wachten op de reactie van z’n lichaam. dus niet overal meteen induiken, maar eerst naar z’n innerlijke stem luisteren, dán pas handelen. je kunt je kind hierbij helpen door de situatie heel concreet te maken en het grote plaatje te schetsen, zodat het een goed en realistisch beeld krijgt.

 

‘Stel je voor: je gaat op maandag naar gitaarles, op dinsdag naar volleybal en zwemmen op woensdag, maar je moet ook nog wat huiswerk maken en je wilt vast ook buitenspelen. Voelt het fijn voor je, zo’n overvolle week?’ Op deze manier wordt het makkelijker voor je kind om echt te voelen hoe z’n lichaam reageert, wat z’n natuurlijke reactie is.

 

Richt de aandacht niet op het hoofd (‘Wat wil je?’), maar op het gevoel (‘Word je nog steeds blij van het idee?’). Natuurlijk kan het hoofd een waardevolle bijdrage leveren, maar het is voor een Manifesting Generator geen goede adviseur als het gaat om het doorhakken van knopen.  Zijn innerlijke stem is en blijft  de beste wegwijzer.

 

Tot slot: Het zal ongetwijfeld voor komen dat je kind in zijn grote enthousiasme onderweg wat stappen overslaat. Om dan halverwege tot de ontdekking te  komen dat het een afslag heeft gemist. het gaat met vriendjes naar het zwembad, maar vergeet een handdoek mee te nemen.  Soms is het de moeite waard om terug naar af te gaan, maar vaak zal je kind uit zichzelf constateren dat het die tussenstappen niet nodig heeft. het is alsnog waar het graag wilde zijn.

Ook voor dit type kind geldt: het slaapt pas wanneer het eraan toe is.

Bron: Happi Kidz