Veiligheid en Erkenning in Relaties

Veiligheid en Erkenning in Relaties

Bij bijna alle stellen houdt er één meer van veiligheid en de ander meer van zekerheid. Wat gebeurt er dan? En hoe kan je daar nu mee omgaan.

Herken je dat?

De één heeft nu eenmaal een Design wat over risico nemen gaat in het leven, spelen met het leven en de omstandigheden, bijvoorbeeld, mensen ontmoeten, sporten, uitgaan, reizen, dingen kopen, etc. Daar zijn leven het liefst helemaal naar inricht en eigenlijk het liefst over grenzen gaat.

De ander heeft dan vaak een Design van regeltjes en zekerheid, onderzoeken en twijfel, diegene kan niet anders dan er tegenin gaan, steeds maar argumenten geven om iets niet te doen, rustig aan te doen met tijd, mensen en geld, want hij wordt anders over grenzen getrokken waar hij zichzelf bij verliest.

Manieren van Discussie

Meestal zie ik dan mensen TEGEN elkaar gaan praten, als, “Ik vind dat we best deze auto kunnen kopen, we hebben het geld er nu toch voor en hij is prachtig, heb je gevoeld hoe fantastisch hij rijdt”. Tegen, “We hebben daar het geld helemaal niet voor, ja, de aanschaf hebben we wel, maar dan de verzekering en wegenbelasting en wat als er iets stuk gaat? Hoe lossen we dat dan op en dan houden we ook niks over voor als er iets in huis kapot gaat”.

Je kan ook MET elkaar gaan praten

Per onderwerp zal je moeten achterhalen voor wie van jullie dit het belangrijkste is. Dat betekent dat je doorvraagt wat die auto voor hem/haar betekent, wat als hij er komt en wat als hij er niet komt. Daarnaast zal je moeten achterhalen wat het met de ander doet als al het geld in die auto gaat, welke angsten gaan dan spelen.

Bijvoorbeeld

Vertel eens, hoe belangrijk is het voor jou dat we die auto gaan kopen en wat ben je bereid om ervoor te laten? Wat betekent die auto voor jou persoonlijk? Hoe zou het zijn als we die auto niet gaan kopen?

En. Wat doet het met jou als we deze auto zouden gaan kopen? Wat roept dat bij jou op? Waar ben je bang voor als we dat geld uit gaan geven? Wat maakt dat je het niet wil?

Wanneer jullie dan de antwoorden van elkaar werkelijk serieus nemen, kom je er vaak samen wel achter voor wie het meer belangrijk is dan voor de ander en dit bekijk je per onderwerp. In de relatie mag de liefde voor elkaar het antwoord bepalen. Wie gunt de ander iets of wie wil de ander besparen voor vervelende gevoelens.

Soms kom ik Designs tegen waarin het verschil tussen partner extreem groot is

Het is dan ongelooflijk belangrijk dat je dat van elkaar gaat begrijpen. Elke keer als ik een relatie reading doe met mensen over hun Design, zie ik ze opnieuw naar elkaar kijken. Soms mensen die al meer dan 30 jaar met elkaar leven, waarvan ik dan dingen vertel alsof ze elkaar voor het eerst écht ontmoeten, werkelijke prachtig.

Gun je samen eens een Relatie Reading, je komt samen ongeveer anderhalf uur en je gaat naar huis met inzichten en handvatten die je niet had kunnen bedenken.