Ben jij jouw eigen grootste concurrent?

BEN JIJ JE EIGEN GROOTSTE CONCURRENT?

 

Geef jij jezelf zelfvertrouwen en bevestiging in wie jij wilt en kunt zijn?

 

Wanneer ik met mensen in gesprek ben, valt het steeds op dat ze zichzelf minder waard vinden dan dat hun omgeving ze vindt. Als ik vraag of de mensen om hun heen ook negatief denken over waar zijzelf negatief over denken, dan is meestal het antwoord; “Nee, natuurlijk niet”, “Zeker niet”, zeggen ze verbaasd. Hoe zit dat bij jou?

 

Waar zouden wij dan dat oordeel over onszelf vandaan halen?

Weet jij dat je goed bent zoals je bent, waardoor je jezelf ook aan de wereld durft te laten zien. Accepteer jij hierdoor ook anderen zoals ze zijn en sta je open voor nieuwe mensen en culturen?

Sinds ik kennis heb gemaakt met Human Design, ben ik dit beter gaan begrijpen, ook van mezelf, want het feit dat iedereen uniek is en zo geboren wordt, betekent ook dat delen van ons niet gezien of gekend worden door onze ouders. Ook al houden ze zielsveel van ons, er is onwetendheid. Daarbij komt dat de maatschappij ons door een soort ‘wasstraat’ haalt, om gelijk gestemde mensen van ons te maken. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, maar de maakbaarheid die gecommuniceerd wordt en de opleidingen die bijna voor iedereen op dezelfde manier de lesstof aanbieden en hetzelfde vragen van iedere leerling…

 

Je zou je een situatie óf moet accepteren, óf moet veranderen

Grappig genoeg zit daar ongelooflijk veel meer waarheid in, dan dat de meeste mensen zich realiseren, maar dan in een vorm van je unieke zijn accepteren.

Wanneer je bijvoorbeeld een emotioneel iemand bent van nature, waarbij ervaringen beleven een doel is om in contact te komen met je eigen gevoel en je Zelf zich er niet mee bezig houdt of die ervaring nu leuk of vervelend is, maar dat het voelen van emoties het doel is. Dan kan je willen dat je niet zo emotioneel bent en je allerlei lessen gaan nemen om stabieler te worden, maar dan ga je steeds verder van je authentieke Zelf af.

 

Wanneer je dan jezelf kwijt raakt, door somberheid, burn-out of uitputting

is het uiterst belangrijk dat je jouw unieke zijn als basis neemt om weer bij jezelf terug te komen. Kijk maar eens naar het bovenstaande voorbeeld, wanneer je dan met iemand gaat werken om de emoties stabieler te maken, raak je steeds verder van jezelf af. Ken je jouw Design en ga je met iemand werken om de emoties te gebruiken om jezelf beter te begrijpen en te leren wat je meer zou willen doen en wat minder, puur vanuit de emoties die je wilt voelen, dan breng je jezelf bij je authentieke zijn terug. Het Design wat je hebt is er namelijk altijd op gemaakt om te kunnen dragen wat je leeft, als je maar bij je natuurlijke Zelf blijft, anders ‘verdoof’ je je alleen maar.

 

Dus, ben jij je eigen grootste concurrent?

Geef jezelf een groot cadeau (in mijn leven een waanzinnig groot cadeau) en verdiep je in jouw persoonlijke Design, zodat je terug kan bewegen naar je authentieke Zelf en het verschil gaat leren tussen aangeleerd gedrag en jouw natuurlijke gedrag.

Het resultaat is, succesvol zijn in wat jij hier mag doen.