‘A thing of beauty is a joy forever. Its loveliness increases, it will never pass into nothingness’ John Keats

‘A thing of beauty is a joy forever. Its loveliness increases, it will never pass into nothingness’
John Keats

Hoe mooi is deze gedachte als het om jezelf gaat?

Wij zijn allemaal geboren met een unieke en perfecte IK. In de breedste zin van het woord. Daar zit zoveel schoonheid en persoonlijke kracht, samen met gereedschappen om precies te kunnen doen wat je hier komt doen op aarde.

Als je dat 5 jaar geleden tegen mij had gezegd, dan dacht ik; “mooie tekst, maar wat kan ik ermee?’

Inmiddels weet ik dat het woord ont-wikkelen, werkelijk een mooie betekenis heeft. Ik hou ervan om taal te ont-leden. Als je je bedenkt dat de schoonheid van iedereen, deels, onder een laagje aangeleerd gedrag verscholen zit en als je dan ook bedenkt dat het niet mogelijk is dat het verdwijnt, hoe blij wordt je daarvan? Ik wel in ieder geval.

Het mogen ont-dekken van de schoonheid van mijn Design, door steeds een stukje ervan te onderzoeken en te oefenen met het prachtige stuk wat ik van nature mee heb gekregen, is een ware ontdekkingsreis. Eentje die mij al veel opgeleverd heeft. Via signalen van mijn lichaam leer ik herkennen wat bij mij past en wat niet. Dat wat past levert dan zoveel energie, succes en blijdschap op dat ik bijna vleugels krijg.

Wanneer je je gaat verdiepen in je Design, kan je precies zien waar je aan-geleerd gedrag vertoont en waar je trouw bent aan je ware (schoonheid) zelf. In het verleden werkte ik als (relatie) therapeut vooral met bewustmaking van, wat kost energie en wat levert energie op als ik iemand hielp om uit oververmoeidheid of burn-out te komen. Nu kan ik specifiek aangeven waardoor je energie verliest en ieder op zijn geheel unieke manier leren gebruik te maken van zijn/haar perfecte en unieke IK.

Naast het feit dat je vrij gemakkelijk kan aangeven hoe je de juiste beslissingen neemt, wat niet wegneemt dat het niet altijd gemakkelijk is om uit te voeren, want vrijwel iedereen is geconditioneerd in zijn denken, kan het nog specifieker gemaakt worden, wat er bij je past en wat niet.

Zo had ik laatst iemand, die heel erg goed bij zichzelf te rade moet gaan, voordat ze een project aangaat, want haar Design geeft bijna geen mogelijkheid om te stoppen met iets wat ze aangegaan is. Dat moet ze dan helemaal tot een einde brengen, ook al is het niet fijn om te beleven. Dat kan ze dus voorkomen door te leren welke projecten bij haar passen en welke niet, dan gaat ze de projecten aan die ook goed voor haar zijn en zal ze succesvol zijn.

Mocht je willen weten hoe dat bij jou zit? Geef jezelf dan eens een prachtig cadeau, zodat ook jij specifiek uitgelegd krijgt hoe jouw schoonheid zich vormgeeft in jouw Design.