Van je computer gebruik je vaak niet meer dan 10%, hoeveel gebruik jij van jezelf?

Veel mensen kennen de opmerking: “We gebruiken nog niet eens 10% van onze computers”. Maar hoeveel zouden we gebruiken van ons unieke zijn?

Februari: een liefdevolle maand met veel mogelijkheden. Heb jij een idee hoe jij kunt bijdragen aan een vredelievende en stressvrije samenleving?


Er is zoveel wat we bij ons dragen. Waar ben jij trouw aan?
Aan de, vaak onuitgesproken, verwachtingen van onze ouders, leraren, vrienden, collega’s, of ben je werkelijk in contact met wat jij de wereld te bieden hebt. Ik weet het, het klinkt hoogdravend, maar na mijn studie van de opgelopen jaren ben ik wel tot de conclusie gekomen dat we een ongelooflijk mooie schat in ons hebben, van waaruit iedereen de wereld iets prachtigs te bieden heeft, maar zeker niet op dezelfde manier.

Om een voorbeeld van mezelf te geven.
Een belangrijk ding in mijn Design is dat ik mensen op één lijn kan brengen. Dat gaat veel kanten op, bijvoorbeeld: zakenpartners goed laten samenwerken, relatie misverstanden helpen verklaren, mensen ondersteunen in hun boodschap overbrengen, mensen coachen hoe zij overkomen ten opzichte van hoe zij willen overkomen op andere mensen, etc.

Inmiddels kan ik het verschil voelen, als ik trouw ben aan mijn Design of als ik mee doe aan wat de groep doet.
Het verschil leeft in mijn lichaam… Daar zijn we niet zo op ingesteld, dat weet ik, maar ik ga het toch met jullie delen, want het verschil is groot genoeg. Natuurlijk heb ik het niet altijd en dat kan, helaas, ook niet. Toch heb ik leren herkennen hoe dat werkt. Ik zal er proberen woorden aan te geven; er stroomt iets ongelooflijk blij van binnen, ik heb dan een ontembare energie, ik zie dat degene met wie ik werk het ‘pakt’, mijn hele ‘zijn’ is alert, etc.

Het hele mooie is, dat ik dit uiteraard niet als enige heb.
Iedereen die zijn Design onderzoekt zal gaan vinden welke persoonlijke ‘schat’ er in je zit. Ik ken bijvoorbeeld iemand die haar leven zo fijn als mogelijk mag inrichten, om zoveel als mogelijk te genieten, met als doel om dat voor te leven aan andere mensen. Kijk maar eens om je heen, wanneer je iemand ergens enorm van ziet genieten, waar zet je dat toe aan?

Zelf ben ik iemand van preventief bezig zijn, ik hou ervan om dingen voor te zijn, want mijn lijfspreuk is; “niemand laten lijden aan iets waaraan je niet zou hoeven te lijden”. Dat probeer ik natuurlijk als eerste voor mezelf te doen, waar ik maar kan, zowel op gezondheid, genieten, financieel, vrijheid, etc. en daar help ik heel graag andere mensen ook mee. Ik zie veel mensen, onbewust, het leven van andere mensen leven, dat raakt me altijd. Vaak zie ik het ongelooflijk mooie en sterke talent wat iemand heeft en ze gebruiken het dan niet, om heel verschillende redenen. De meest voorkomende reden is dat ze het gewoon niet weten van zichzelf, anderen leven aangepast aan hun baas, weer anderen passen zich aan de familie. Het gaat vooral om het aanpassen.

Het is heus niet zo, dat je je vrij kunt maken van aanpassen.
Toch heb ik inmiddels legio voorbeelden van mensen die, binnen het systeem waarin ze zitten, hele eigen unieke stukjes van zichzelf zijn gaan inbrengen en tot hun grote vreugde werd het leven er ontzettend veel leuker van.

Mocht jij ook willen weten wat jouw Design over jou te vertellen heeft?
Je kan er kennis mee maken in een consult, een workshop (de eerstvolgende is op 9 maart) of ik kan een persoonlijk boek maken over jouw Design.