LIJKT HET EROP DAT JE RELATIES, ZAKEN OF GEZONDHEID GEWOON NIET MEER GOED GAAN?

Zoveel mensen hebben me verteld over hun strijd van de afgelopen maanden .... over de gemoederen die oplaaien, de zenuwen die uitbarsten en lichamen die het opgeven.  

 

Zouden we worden aangespoord om al het slib en bagger op te ruimen? Worden we op de proef gesteld? Het lijkt wel of alles momenteel heftiger en sneller gaat. Herken je dat?

 

Het kan betekenen dat de vroege kindertijd trauma's, negatieve keuzes uit het verleden, voorouderlijke bagage, allemaal aan de orde komen om te worden aangepakt. Je kan zelfs te maken krijgen met een ziekte die je even stil zet. Dit alles geeft je de kans om te verwerken wat er opduikt en los te laten wat je niet langer dient.

 

Overal om je heen hoor je dat de crisis voorbij is, dat werkgevers geen mensen kunnen vinden. Tegelijkertijd hoor ik veel mensen om mij heen die werk zoeken, veel te bieden hebben, goed opgeleide mensen met capaciteiten, die geen gepaste functie kunnen vinden. Wat is er mis aan het gaan? Waar is het lek in de aansluiting?

 

Zien bedrijven alleen nog hun eigen functieomschrijving? Kunnen werkzoekenden niet goed aangeven waar ze goed in zijn? Nemen we nog de tijd om iets verder te kijken dan woorden, opleidingen, eerste indruk?

 

Mensen neigen te denken in beroepen, bijvoorbeeld: salarisadministrateur, HR manager, loodgieter, architect, winkelbediende, etc.. Wanneer ik mensen losmaak van de functie en kijk naar de persoonlijke eigenschappen, bijvoorbeeld: snel situaties doorzien, service gericht, specifieke kennis tot je kunnen nemen, empathisch, leiding kunnen geven, dan gaan ze heel anders naar zichzelf kijken.

 

Er ontstaat een nieuw besef bij mensen, wanneer ze anders naar hun persoonlijke eigenschappen gaan kijken. Heb je jezelf wel eens omschreven, los van je beroep? Hoe doe jij dat?

 

Als ik mezelf zonder beroep omschrijf, vertel ik bijvoorbeeld: “Ik coach en adviseer, ben goed in PR, planning, snel situaties doorzien, heb snel door waar de kracht van mensen zit, netwerken, relaties met klanten bouwen en onderhouden, vastberaden, effectief en harde werker, kan goed leiding en lesgeven. Verder hou ik van zingeving, gezondheid, stimuleren en enthousiasme.”

 

Dit kun je allemaal over jezelf te weten komen via Human Design. Zowel in Jouw Persoonlijke Design als je Carrière Blauwdruk. Hoe omschrijf jij jezelf?