Keuzestress voor jongvolwassenen

Kun je het voelen? De stress die uit jonge mensen komt die na hun studie het werkende leven in gaan? Wat wil ik? Wat kan ik precies? Wie zit er nu op mij te wachten? Ik kan zoveel, wat zal ik kiezen?...

Toen ik aan mijn werkende leven begon, ben ik begonnen met een baantje die ik leuk vond, van daaruit “rolde” ik in een volgende baan, of door gesprekken of doordat ik gevraagd werd, maar ik begon gewoon in het volste vertrouwen dat het niet lang zou duren voordat ik op een fantastische plek zou komen. Zo is het ook gegaan en toen ik 30 was ben ik gewoon weer gaan studeren, een hele andere richting, vanuit mijn financiële studie naar ontwikkelingspsychologie, dat had ik bedacht en dat heb ik ook gedaan, niks stress, per dag bekeken.

Op dit moment willen de meeste jonge mensen het liefst, meteen al volledig goede keuzes maken, geen tijdverlies door baantjes, of verkeerde plekken, graag meteen helemaal goed. Dat zou natuurlijk ook geweldig zijn, als je het meteen al helemaal naar je zin hebt op de plek die je kiest. Maar dat lukt niet altijd meteen.

Toch is er wel een manier om heel goed uit te zoeken wat nou geschikt is voor jou en wat toch minder geschikt is. Welk energie type ben jij bijvoorbeeld en wat maakt jou uniek en aantrekkelijk? Dat is meestal niet wat je van jezelf zomaar weet. Hoe ben jij in de juiste omgeving en de beste versie van jezelf? Daar heb je inzicht in jezelf voor nodig. Dat maakt het een stuk gemakkelijker.

Als je volgens je ware natuur leeft, kom je het beste uit de verf en kan je ook gemakkelijker keuzes maken, want zeg nou zelf, weg met die stress, hoe fijn zou dat zijn?

Ik kan aan de hand van jouw Human Design een handleiding geven over jezelf. Dat helpt ontzettend met het maken van keuzes in je leven. Inmiddels heb ik al heel wat jongeren handvatten gegeven waar ze blij mee zijn en wat ze geholpen heeft om op te vallen in sollicitatiebrieven en gesprekken, waardoor ze op plekken zijn gekomen die ze niet verwacht hadden.