Zie jij ook kwaliteiten van je kind, die je moeilijk aan je kind uitgelegd krijgt?

Nadat ik me jarenlang in Human Design verdiept heb, blijkt mijn pad weer te gaan over relaties. Ik ben tenslotte Relatietherapeut en werd totaal overdonderd door Human Design.

Steeds meer krijg ik moeders met dochter/zoon in mijn praktijk. Dan willen ze graag ieder verteld krijgen over hun Authentieke IK, oftewel hun geboorte blauwdruk.

Ik vertel dan de persoonskenmerken van ieder en bijna altijd hoor ik de moeder dan zeggen: “Dat heb ik altijd gezegd toch!! Dat heb ik altijd al van je gezien, nu hoor je het zomaar van een vreemde”. De zoon of dochter blijkt het nu beter te kunnen ontvangen en ik zie dat het inzinkt. Het is zo mooi om te kunnen focussen op wat er uniek en sterk van iemand is, dat is voor iedereen een feestje.

Daarnaast kijken we dan altijd naar de interactie tussen ouder en kind. Waarbij de focus ligt op de kenmerken die het contact makkelijk laten stromen en ook waardoor het soms moeilijk zal zijn, of dat er onbegrip loert.

Steeds merk ik dat als ik ze benoem, ze elkaar intens gaan aankijken, alsof ineens het besef intreedt dat de ander inderdaad anders is dan zijzelf. Wat uiteraard ook zo is. Dat besef gaat een leven mee, want iedereen is uniek en hoe fijn is het dat weer eens goed met elkaar te beseffen.

Mocht je zin hebben in een ouder/kind lezing, neem dan gerust contact met mij op. Je zult merken dat je er samen “rijker” van zult worden.