Kwetsbare zoektocht tussen ouder en kind

Heftige puberverhalen vooraf over de telefoon van de ouder die een Human Design consult boekt. Ook van een volwassen kind die een onmogelijk contact met zijn/haar ouder wil herstellen. Ze willen elkaar beter leren begrijpen want zo gaat het niet meer.

Als ze aanschuiven in mijn praktijk zie ik de kwetsbare liefde in hun ogen die ze voor elkaar hebben. Natuurlijk weet ik dat liefde de basis is, toch raakt die blik mij altijd. Want ik weet ook dat mensen handelen naar de woorden die ze uitspreken, ook al klopt dat niet meer met hun gevoelens. Ook weet ik dat ander gedrag dan hoe jij het zou doen, enorm kan kwetsen door hoe het uitgelegd wordt. Dat communicatie keer op keer op hetzelfde terug kan vallen, niet genoeg openstaan voor de ander, te snel invullen wat de ander bedoelt, woorden die gebruikt worden die kwetsen, ongeduld, onvermogen…

Wanneer ik ga kijken naar de mogelijkheden, aanvullingen en mooie verbinding in hun Design en ook naar de valkuilen van de verschillen, ontstaat er vaak een zacht, open gesprek. Geraakt zijn ze en vooral door de mogelijkheden, weer gestimuleerd om op een nieuwe, andere manier met elkaar om te gaan. Zich vooral te beseffen dat de ander het anders doet, maar niet om jou dwars te zitten. Het besef dat de ander niet zo is als jij en dus ook omgekeerd doet veel beseffen. Dat inzicht is mijn inziens van levensbelang voor iedereen die gelukkig wil zijn.

De manier waarop ze tijdens het consult naar elkaar gaan kijken, zou ik wel in willen lijsten, daar doe ik het voor. Ouders en kinderen elkaar laten begrijpen om de liefde weer een kans te geven.

Mocht je ook een (online) consult willen boeken, neem gerust contact met mij op.